Sæt mindre aftryk på klimaet

Det er betydeligt mere bæredygtigt at få fat i økologisk bomuld i stedet for den konventionelle bomuld, da der benyttes betydelig mindre h2o i markerne med bomuld og hos leverandøren der laver bomulden. Der udledes også væsentlig færre pesticider på markerne og der bruges færre kemikalier i sengetøjet ved produceringen hos producenten. Det er altså både mindre skadeligt for barnets hud, samtidig med det også er sundere for moder jord.

Det sikre selektion

Vil du foretage et sikkert selektion når du skal købe tøj, skal du træffe et valg om at købe økologiske tekstiler – og det må også gerne være GOTS certificeret, som er en garanti for at det er fremstillingskæden fra start til slut hvilket er tilføjet tilpas mange strenge krav. Køber du økologisk bomuld som dit sengetøj, går du næppe ned på kvalitet – og det behøver hellere næppe blive mere dyrt, når indkøberen som Konges Sløjd bestiller store mængder nok, nemt kan få ens priser som almindelig bomuldssengetøj.

Der har de forrige par år været et pamperi af vores fælles miljø igennem tekstil og mode industrien, som har produceret alt for meget tekstil, der snapt er blevet smidt i skraldespanden igen. Det har været behovet for os homo sapiens, at vi bare måtte udskifte vores herregarderobe hyppigere end alle skifter undertrøjer. Det symboliserer at der nu bliver smidt alt for meget af tekstil ud, som der var nogen tvivl om kunne have været brugt af nødstedte – noget ender til Frellsens Hær, men en overflod direkte i skraldespanden. Konventionel bomuld er en stor last for vore klima, da der benyttes store mængder h2o i udarbejdelsen.

Bølge af bambustøj

Der har været en bølge af anderledes materialer de seneste par år, hvor materialet som har slået mest igennem er bambus. Det fabelagtige ved materialet er, at bambus gror meget hurtigt. Det {betyder|gør) at du får meget af bambusplanter til fremstillingen. Bambusplanten ernærer endda jorden der planten vokser i. Det giver fremragende jord til at være fremragende som jord der kan dyrkes på. Den er selvbeplantende og kan gøre det, uden brug af vækstere og kemikalier.

Bambus kan formå at være en sviner, i selve nedbrydelsen af bambus til viskose. Det udleder store mængder vand og kemikalier. Der er heldigvis nogle, som har løst den fremstillingsproces. F.eks. er alt bambus som JBS fremstiller udvundet i et “lukket kredsløb”. Der bliver cirka 95% af alt vand genbrugt og alle kemikalier samlet ind – så ingenting lander i naturen. Når du fx køber de JBS bambus underbukser hos NorthOrganic, er de bare mere miljøvenlige end det traditionelle bambusviskose der er produceret hos andre.