Sådan kommer du i gang med din hjemmeside

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er mange, der finder det interessant at åbne deres egen hjemmeside. Her er der nemlig tale om et område, som der findes mange muligheder inden for – og det er faktisk lige meget, hvad det er, man vil bruge den hjemmeside til.

Nogle vil bruge den som en base til en webshop, de vil starte op, nogle vil bruge den som en blog, hvor de kan øse ud af deres viden, og andre har nogle helt tredje ideer.

Tre lette trin til at komme godt fra start

Med det sagt er der således et utal af muligheder, og derfor er det måske også bedst for dig at få en sådan, hvis du gerne vil agere online. Hvis det er tilfældet, så er der dog nogle få trin, som du bør kende til, således det sikres, at du kommer rigtig godt fra start med en ny hjemmeside.

Det er nemlig noget, der kræver masser af arbejde, og det er også hårdt arbejde. Derfor kan det for nogle være et fuldtidsjob at drive en hjemmeside – så det skal du være indstillet på.

Hvis du er klar til at kaste dig ud i det, så får du her tre tips til at komme godt fra start.

Trin 1 – Udvælg et domæne og et webhotel

For det første skal du have fat på et domæne. Det betyder, at det er den adresse, man kan finde dig på online. Og her er der mange at vælge mellem, lige såvel som der er rigtig mange, der er taget. Du skal derfor måske til at være kreativ for at få det domæne, som du ønsker.

Når du har fået det, skal du have et sted at hoste din hjemmeside. Det betyder, at du skal finde et webhotel, du kan benytte dig af, og som kan huse dit domæne.

Læs mere om det på en online side som; https://webhotelsoversigt.dk/.

Trin 2 – Opbyg og design din hjemmeside

Når du har styr på dit domæne og det sted, hvor du bliver hostet, skal du finde en platform, du kan bygge din hjemmeside på. Det kan være, at du vil starte din egen selv, hvilket kræver meget arbejde og udviklingsevner, men hvis det ikke er tilfældet, findes der også en lang række systemer, der kan sørge for, at du hurtigt, let og billigt kommer fra start med en hjemmeside.

Nogle af de mest populære til opstart er for eksempel WordPress og Shopify – alt efter hvad du tænker, at du vil bruge din hjemmeside til.

Trin 3 – Gør opmærksom på din hjemmeside

Når din hjemmeside er klar, og du har et godt design, der er både brugervenligt og pænt, er du klar til at fortælle folk om den. Det kan derfor være, at du skal til at i gang med nogle af de discipliner, der gør sig gældende inden for online markedsføring.

Det være sig for eksempel SEO, affiliate content, emails, Google Ads og meget andet.